ساکشن تراپی(ساکشن حلق و ترشحات) در منزل

ساکشن تراپی(ساکشن حلق و ترشحات) در منزل

ساکشن تراپی(ساکشن حلق)

ساکشن تراپی در منزل (Medical Suction) یکی از مهم ترین خدمات پرستاری دهقان درمان است که بسیاری از افراد نیازمند دریافت آن هستند. گاهی اوقات افرادی که بنا به شرایط خاص جسمانی در منزل تحت مراقبت پزشکی قرار دارند ممکن است با مشکلات تنفسی روبرو شوند. در این صورت لازم است پرستارانی که با عمل ساکشن آشنایی دارند. همچنین در زمینه انجام مراحل آن دارای تجربه هستند بر بالین این بیماران حاضر شوند. با توجه به اهمیت انجام ساکشن برای برخی از بیماران در این مقاله آن را از جهات مختلفی مورد بررسی قرار می دهیم.

ساکشن چیست؟
فرآیند حذف ترشحات و مخاط اضافی از بینی، گلو، نای و دهان را ساکشن می گویند. این فرآیند با ابزاری بنام دستگاه ساکشن انجام می شود. در بیمارانی که از مشکلات تنفسی رنج می برند، به دلیل تجمع مخاط در بینی، دهان، گلو و نای، راه های هوایی مسدود شده و تنفس برای این افراد مشکل می شود. برای اینکه این مخاط یا خلط را بتوان از ریه تخلیه کرد نیاز به دستگاه ساکشن است.

موارد استفاده از ساکشن در منزل:

ساکشن تراپی در منزل را می توان برای تمامی بیماران تحت مراقبت مانند بیماران قطع نخاعی، بیماران مغزی، کودکان و سالمندان انجام داد. در بسیاری مواقع از دستگاه های مکنده برای کمک به بیماران بستری شده در منزل استفاده می شود. عملیاتی که به کمک این دستگاه ها انجام می گیرند را ساکشن تراپی در منزل می گویند. موارد متعددی کاربرد این تکنیک عبارتند از:

● پاکسازی مجاری تنفسی بیمار از خون

● پاکسازی مجاری تنفسی بیمار از بزاق

● خارج کردن استفراغ از مجاری تنفسی

● خارج کردن هر نوع ترشحات دیگر که راه تنفس بیمار را سد کرده اند

● حذف مایعات از مجرای تنفسی، جهت آسان کردن فرایند تنفس و پیشگیری از رشد میکروارگانیسم ها

● خارج کردن ترشحات باقی مانده در دستگاه تنفسی تحتانی در بیمارانی که خود قادر به انجام آن نیستند

انواع ساکشن تراپی در منزل کدامند؟
● ساکشن عمیق
در روش ساکشن عمیق ترشحات از عمق مجاری تنفسی بیمار خارج می شوند. در این روش معمولاً با استفاده از راه هوایی مصنوعی مانند لوله تراکئوستومی انجام می شود. در این نوع ساکشن مخاط از انتهای تراشه یا نای در ریه و محلی به نام کارینا (قسمتی است که تراشه به دو برونش تقسیم می شود) جمع شده و خارج میگردد. این ساکشن اغلب در شرایط اضطراری انجام می گیرد که ترشحات با روش های دیگر قابل خارج کردن نبوده و بیمار مضطرب است و احساس خفگی می کند.

● ساکشن دهانی
زمانی که بیمار قادر به تخلیه ترشحات از طریق سرفه نیست و یا به علت عدم توانایی در بلعیدن دچار آسپیراسیون مایعات یا غذا از دهان شده است، از ساکشن دهانی برای بیماران استفاده می شود.

● ساکشن نای و گلو یا نازوفارنکس و اوروفارنکس
زمانی که ترشحات در پشت گلو جمع شده است و مانع می شود تا بیمار به درستی تنفس داشته باشد و یا بتواند غذا بخورد، درواقع ترشحات مانع انجام عمل بلع شود، یک لوله انعطاف پذیر را از طریق بینی یا حلق به پشت گلو وارد می کنند و عمل ساکشن را انجام می دهند.

● ساکشن بینی‌
زمانی که راه بینی توسط ترشحات مسدود شده باشد، از طریق یک لوله نازک ترشحات داخل آن را تخلیه می کنند تا راه رسیدن اکسیژن به ریه بیمار باز شود.

در چه مواقعی می توان از ساکشن تراپی در منزل استفاده کرد؟

ساکشن تراپی در منزل در زمان ها و موقعیت های خاصی انجام می شود. زمانی که تنفس بیمار شدید باشد و صدای ناشی از آن به تندی شنیده شود می توان از این تکنیک استفاده کرد. زمانی که احتقان کند باشد و با گذاشتن دست بر روی سینه بیمار احساس لرزش در دست ایجاد شود لازم است سریعا نسبت به انجام ساکشن برای بیماری بستری شده در منزل اقدام کرد.

یکی دیگر از موقعیت های استفاده از ساکشن تراپی در منزل زمانی است که لوله تراکستومی برای بیمار استفاده شده باشد. زیرا ممکن است به واسطه این لوله حباب های مخاطی در گلو یا لوله راه هوایی بیمار ایجاد شوند. حتی گاهی ممکن است لوله تراکستومی مسدود و یا نیمه مسدود شده باشد. در این صورت باز هم نیاز به انجام ساکشن در خانه می باشد. علاوه بر تمامی موارد ذکر شده در موقعیت هایی خود بیمار جهت تنفس راحت درخواست کمک می کند نیز در چنین حالتی راه چاره استفاده از تکنیک ساکشن تراپی در منزل است.

نحوه انجام ساکشن تراپی در خانه:

انجام مراحل ساکشن تراپی در منزل توسط دهقان درمان دقیقا مانند انجام آن در بیمارستان و یا کلینیک است. تمامی مواردی که جهت آگاهی از نحوه انجام ساکشن تراپی ذکر می شود توسط پرستاران متخصص و کارآزموده انجام خواهد شد و نیاز به انجام کار خاصی توسط بیمار یا همراه بیمار نیست. برای انجام ساکشن تراپی در خانه کافیست در ۲۴ ساعت شبانه روز درخواستتان را در دهقان درمان به صورت آنلاین یا تلفنی ثبت کنید.

اولین مرحله، حاضر کردن تمامی تجهیزات و دستگاه مورد نظر بر بالین بیمار است. از جمله تجهیزات مورد نیاز برای انجام ساکشن تراپی در خانه شامل دستگاه مکنده قابل حمل، سوند مکش تمیز، نرمال سالین استریل و کیسه احیا می باشند.
در مرحله بعدی راه اندازی دستگاه و تجهیزات مورد نیاز است.  اتصالات لوله و محفظه جمع آوری باید درست در جای مناسب خود قرار بگیرند و پرستار یا فردی که مسئول انجام ساکشن است فشار مکش دستگاه را تنظیم کند، زیرا فشار مکش دستگاه نباید بیشتر از ۱۵ میلیمتر جیوه باشد. بعد از گذراندن این مرحله نوبت به قرار دادن سوند مکش می باشد و در ادامه نیز باید لوله را به کاتتر مکش وصل کرد.

در ادامه انجام ساکشن تراپی در منزل باید سوند مکنده را به لوله اتصال بلند که از دستگاه مکش خارج می شود وصل کرد و در نهایت نیز باید دستگاه را روشن کرد. سپس سوند را در درون لوله تراکستومی و در دهانه ورودی نای قرار داد. حال باید به آرامی سوند را به سمت داخل نای حرکت داد. این عمل را باید انقدر ادامه داد تا مقاومت در نای بیمار احساس شود. حال باید سوند را با فشار به سمت پایین هدایت کرد و
در مرحله بعدی برای انجام ساکشن تراپی در منزل لازم است درگاه مکش پوشانده شود. سپس باید پورت مکش را به وسیله انگشت شست پوشاند. در ادامه نیز باید با حرکتی چرخان آهسته سوند مکنده را به سمت بالا و بیرون کشید و این مدت زمان حداکثر۱۰ ثانیه میباشد. حال باید انقدر این مراحل را تکرار کرد تا کلیه ترشحات از بدن بیمار خارج شوند.
با انجام ساکشن ریه برای بیماران عفونی،کرونایی،و‌.. ترشحات عفونی خارج می شودو برای انجام ساکشن تراپی در هرکجای تهران باشید کافیست با دهقان درمان تماس بگیرید

هزینه ساکشن تراپی در منزل چقدر است؟

هزینه ساکشن تراپی در منزل در شهر تهران ۸۰۰ تومان است. شما می توانید ۲۴ ساعته با ورود به  درخواست خدمات و یا تلفنی نسبت به ثبت درخواست ساکشن تراپی در منزل  به صورت ۲۴ ساعته اقدام نمائید که دهقان درمان باکادر پرستار مجرب در خدمت شما میباشد.
ساکشن بیمار در منزل در همه مناطق تهران انجام می شود

  • اشتراک گذاری:

دیدگاه خود را درج کنید

Call Now Button